Zemiakové rožky
Potrebujeme: 180 g celých uvarených zemiakov 180 g polohrubej múky 100 g masla 2 KL vegety trochu kypriaceho prášku do pečiva vajce soľ sezamové semienka Postup: Studené uvarené zemiaky jemne nastrúhame, pridáme múku, maslo, vegetu, kypriaci prášok a vypracujeme cesto.
Potrebujeme:
- 180 g celých uvarených zemiakov
- 180 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 2 KL vegety
- trochu kypriaceho prášku do pečiva
- vajce
- soľ
- sezamové semienka
Postup:
Studené uvarené zemiaky jemne nastrúhame, pridáme múku, maslo, vegetu, kypriaci prášok a vypracujeme cesto. Cesto rozkrájame na menšie kúsky, ktoré rozvaľkáme na tenký pásik a stočíme do ľubovoľného tvaru. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovými semienkami a upečieme.
Odporúčané články

Bravčové stehno na cesnaku
Potrebujeme: 1 kg bravčového stehna 2 cibule 5 strúčikov cesnaku 2 PL masla bravčovú masť soľ mleté čierne korenie korenie gyros mletú rascu vodu [ad][/ad] Postup: Mäso osolíme a okoreníme.

Kvietkovci ochutnávajú: tradičné a netradičné jedlá obľúbených dovolenkových destinácií
V rodine Kvietkovcov sa tento rok rozhodli ochutnať kuchyňu obľúbených dovolenkových destinácií. Nie však u nich doma, ale priamo v centre diania – v reštauráciách a malých rodinných podnikoch rozličných miest.

Langoše na celý týždeň
Postup: Všetky suroviny zmiešajte a vypracujte cesto, vložte ho do mikroténového vrecúška a uložte minimálne na 4 hodiny do chladničky.