Známa sushi rodinka oslávi svoje druhé výročie
Reštaurácia s ázijskými špecialitami na Dominikánskom námestí začala písať svoj príbeh pred dvoma rokmi, a tak 23. februára oslávi už svoje druhé narodeniny. Začiatky v roku 2017 neboli ľahké, no manželia Terézia a Tomáš Abrányiovci to zvládli a neustále zlepšujú svoje služby a rozširujú menu.
Na začiatku fungovala pod menom Koshi Sushi len donášková služba. Manželom však chýbal kontakt so zákazníkmi, ktorý pokladajú za veľmi dôležitý. „Mali sme šťastie, že sme mali už zabehnutú donáškovú službu a veľa ľudí nás poznalo. No chceli sme zmenu,“ vyjadrila sa Terézia Abrányi, spolumajiteľka Koshi Sushi.
A tak prišli manželia s myšlienkou vytvoriť pre milovníkov ázijskej kuchyne malú oázu dobrôt priamo v centre Košíc, kde si môžu hostia pri dobrom jedle posedieť, podebatovať či zrelaxovať sa a prísť popri práci na o niečo pokojnejšie myšlienky.
Prvé ovocie úsilia
Reštauráciu na Dominikánskom námestí 9 zariadili moderne, vkusne, no zároveň veľmi útulne a na jej hodnote pridal aj status „baby friendly“. „Skrátka sme potrebovali, aby ľudia vnímali Koshi Sushi ako kvalitnú reštauráciu s dobrými službami a výborným jedlom,“ priznala Terézia Abrányi a dodala, že táto zmena v myslení ľudí prebiehala dosť ťažko.
Prvé ovocie svojho úsilia začali zbierať až po roku pôsobenia, kedy sa reštaurácia začala plniť. „Ohlasy boli vo všetkých smeroch vynikajúce. To nás poháňalo vpred a mali sme zrazu kopec nápadov, čo a ako robiť ďalej. Prvé dva roky boli naozaj ťažké, aj keď veľmi zaujímavé. Veľakrát sme sa aj popálil, no veľa sme sa naučili.“
Spokojní zákazníci i zamestnanci
Aby všetko fungovalo dokonale, Terézia sa vzdala skvelej pozície manažérky v jednej z najúspešnejších IT firiem a začala sa naplno venovať Koshi Sushi. „V tejto práci som sa skutočne našla. Veľmi ma to baví. Spolu s manželom vedieme reštauráciu tak, aby boli naši zákazníci spokojní a aby sa k nám vždy radi vracali. Rovnako to platí pre našich zamestnancov, ktorým sa snažíme vytvoriť ideálne podmienky.“
S manželom Tomášom to majú pekne podelené. „Manžel sa stará o jedlá, recepty, kuchyňu a celý chod prevádzky. Ja mám na starosti financie, marketing a zamestnancov.“ Spoločným úsilím každý deň dokazujú, že tvrdá práca prináša svoje výsledky. Dnes sa už dá tvrdiť, že tento podnik so svojou ponukou v Košiciach nemá konkurenciu.
Gastronovinky rôznych chutí
Od roku 2019 si pripravili pre svojich hostí niekoľko noviniek. Potešia stálych zákazníkov, ale tiež nováčikov. „Upravili sme celkový vizuál menu, pridali sme podrobné popisy k jedlám spolu s fotkami, aby ľudia mali úplnú predstavu o tom, čo si objednávajú.“
Pravidelne, každý polrok, tvoria manželia Abrányiovci novú ponuku, ktorú koncipujú z úplne nových jedál. Tie, ktoré sa ľuďom zapáčia, neskôr zaradia do hlavného menu. „Keďže máme výborné ohlasy na curry, našu ponuku sme rozšírili o pestrofarebné curry z piatich rôznych krajín sveta. Každé z nich je pripravené s iným druhom mäsa či morských plodov, a tak si každý príde na svoje.“
Skvelý tím sushistov
Za svoj druhý bestseller majitelia považujú samotné sushi. „Pravidelne sledujeme sushi trendy a inšpiráciu pre kombinácie chutí čerpáme tiež z rôznych sushi reštaurácií. Máme naozaj skvelý tím sushistov, sami prichádzajú s nápadmi, ktoré potom pripravujeme a testujeme na našej prevádzke.“
Tie najchutnejšie kombinácie zaradili do svojho nového menu. „Je sa na čo tešiť a určite je čo ochutnávať.“ Nie všetky z nich je však možné objednať si domov prostredníctvom obľúbenej donáškovej služby. Väčšinu z nich môžete degustovať len priamo v reštaurácii. Prečo? „Žiaľ, balením a následnou cestou autom by sa mohli tieto sushi kúsky znehodnotiť.“
Lahodné poke šaláty
Treťou najlepšie hodnotenou špecialitou sú v Koshi Sushi poke šaláty, ktoré táto prevádzka spopularizovala medzi Košičanmi najmä v lete 2018. Obľúbili si ich športovci i všetci, ktorí si strážia postavu alebo skrátka preferujú zdravý životný štýl.
„K poke miskám sme zatiaľ veľa noviniek nezaradili, pretože tie, ktoré máme, sú naozaj vynikajúce. Naši zákazníci sa však môžu tešiť na jarnú ponuku, ktorá bude určite obsahovať novinky aj v rámci tejto gastronomickej lahôdky,“ dodala Terézia Abrányi.
(SZ)