Maiko Sushi: Japonská tradícia v centre Košíc
Pred pár rokmi ešte celkom neznáma pochúťka. Dnes má konzumácia tejto špeciality množstvo fanúšikov aj v našom meste. Aj keď po celom Slovensku vzniká čoraz viac sushi barov, niekedy je najlepšie staviť na osvedčenú klasiku v našom meste.
Zdravá strava môže byť chutná a zároveň krásna na pohľad. Neveríte? Presvedčí vás o tom práve sushi. Jedlo, ktoré spája exotické chute, vône, farby. Z čerstvých surovín vznikajú pokrmy ako umelecké diela, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani ten najlepší výtvarník. Ak máte náladu na skutočný gurmánsky zážitok, nečakajte a navštívte sushi bar.
Recept na dlhovekosť?
Japonsko patrí ku krajinám s najvyšším priemerným vekom. Mnohí odborníci na zdravú výživu prikladajú zásluhu strave. Nečudo, sushi je známe svojou výživovou hodnotou. Okrem varenej ryže s octom sa v ňom môžu nachádzať najrôznejšie kombinácie rýb, morských plodov a, samozrejme, surovej zeleniny. Tieto suroviny obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok, ako napríklad jód, mastné kyseliny, ale i proteíny a minerály. Keďže v poslednej dobe sa ľudia začali viac pozerať na svoje zdravie, zvýšil sa aj záujem o sushi.

S top šéfkuchárom
Štýlovú reštauráciu a zároveň aj sushi bar s názvom Maiko Sushi môžete nájsť aj v centre Košíc v hoteli Double Tree by Hilton. Jedlo si môžete objednať a nechať doviezť, vychutnáte si tak gurmánsky zážitok v pohodlí domova.
,,Cieľom našej reštaurácie bolo priniesť chuť ázijskej kultúry v modernom prevedení na tanier. Sme hrdí, že naše sushi je pripravované zo skutočne čerstvých rýb, ktoré ocenia aj tí najväčší gurmáni,“ vraví majiteľka Eva Rezešová. Pokrmy pripravujú pod vedením šéfkuchára Lukáša Bodnára, ktorý sa príprave sushi venuje posledné štyri roky. Tohto roku sa podľa odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku dostal v súťaži Gurmán Awards medzi 20 najlepších kuchárov.

Čerstvé letné menu
„Čerstvosť surovín je najdôležitejšia,“ prezradil nám Lukáš Bodnár.
V tomto duchu sa bude niesť, samozrejme, aj nové letné menu. Nájdete v ňom prirodzene aj iné jedlá ako sushi. Napríklad trochu netypickú surovinu, čierny koreň, ktorý sa bude podávať v kombinácii s mušľami sv. Jakuba a kumquatom. Delikatesa už na prečítanie.
Zaujíma vás, aké je obľúbené jedlo šéfkuchára? Sú to pirôžky Gyoza plnené lososom. Ak sa aj vám zbiehajú slinky, nečakajte a príďte ochutnať kúsok Ázie do centra Košíc.
(TM)