Svadobné koláčiky: Punčové a dobošové rezy hrajú prím, do popredia prichádzajú dezerty
Jedným z najznámejších svadobných zvykov je pečenie svadobných koláčov. Zaujímavosťou je, že by ich nemala piecť nevesta, pretože by tým podľa povier spôsobila, že bude v manželstve trieť biedu a bude mať uplakané deti.

Vyhnúť sa týmto problémom je veľmi jednoduché. Ak chystáte svadbu na budúci rok, zákusky vám napríklad v hoteli DoubleTree by Hilton upečú ako bonus. „Všetko podlieha rôznym módnym vlnám, tiež svadobné koláče. Klasika však stále zostáva klasikou. Máme široké portfólio zákuskov a vieme sa prispôsobiť želaniam svadobčanov,“ komentuje Viera Ileninová, hlavná cukrárka v hoteli.
Budúci mladomanželia aj v zákuskoch chcú vyjsť v ústrety starším. Od hlavnej cukrárky sme sa dozvedeli, že ešte u nich nebola svadba, kde by chýbali na stoloch punčové či dobošové rezy, alebo zamatová roláda.

Zákusok na svadbe potrebuje istý čas vyzerať a byť chutný. Preto namiesto krémových koláčov odporúčame skôr ľahké ovocné či pevnejšie s čokoládou a orechami. Viera Ileninová dodáva, že dnešným trendom je po večeri ponúknuť sladký bufet. Koláče na stoloch sú trochu konzervatívne, bufet dáva možnosť vychutnať si rôzne špeciality v mištičkách či pohárikoch, napr. trojfarebnú panna cotu, rozličné druhy sorbetov, čokoládový mousse v košíčku či čerstvé ovocné želé. „Pre svadobčanov vieme pripraviť čokoládovú fontánu, selekciu mrazených krémov či nanukov.“
Osobitnú kapitolu tvoria zákusky na redový tanec. Od krájania torty sa prešlo k rozmanitým cupcake-om a tortičkám.