Štýl
Ida Sándor je návrhárkou roka
Metropolu východu, ale aj celé Slovensko výborne reprezentovali košickí módni návrhári na veľkolepej akcii fashion weeku v ďalekej Číne.
Skutočné príbehy novinárov na filmovom plátne
Je len málo novinárov, ktorí sa naplno venujú investigatíve. Sú nebojácni, odvážni. Svoju prácu nerobia preto, aby zbohatli alebo boli slávni.
Dokonalá ilúzia! Zrkadlové bludisko v Starom Smokovci
Ak sa chystáte navštíviť Vysoké Tatry, dávame do pozornosti atraktívnu formu zábavy. V Starom Smokovci, asi 500 metrov od vlakovej aj autobusovej stanice, nájdete Tricklandiu.
Za krásnym úsmevom nemusí byť chémia
Po bielení zubov mnohí túžia, no nie každý si to môže dovoliť. Našťastie existuje niekoľko prírodných a účinných alternatív pre svetlejší chrup, ktoré navyše ošetrujú celú ústnu dutinu.
Zimná minestrone
Potrebujeme: 2 PL olivového oleja 1 cibuľu 100 g anglickej slaniny 2 mrkvy 2 stopky zeleru 1 zemiak 2 strúčiky cesnaku 400 g konzervovaných paradajok 1 l zeleninového vývaru šalviu, petržlen 400 g bielej konzervovanej fazule soľ, mleté čierne korenie [ad][/ad] Postup: V hrnci rozohrejeme olej a opečieme cibuľu a nakrájanú slaninu.
Dneška še šicko dzeje na vychodze!
Slávnostné odovzdávanie ocenení v ankete KOŠIČAN ROKA 2017 je za nami. Viacerí hostia galavečera sa výborne zabavili počas sobotňajšej noci, ale akciou nášho mediálneho domu KOŠICE:DNES „žili“ aj po jej skončení na sociálnych sieťach.
Brokolicovo-špenátová polievka
Potrebujeme: polovicu brokolice 3 hrnčeky čerstvého špenátu 1 cibuľu 1 zemiak 1 l domáceho vývaru 3 PL parmezánu soľ, mleté čierne korenie sušené čili podľa chuti mesiačik limetky kyslú smotanu [ad][/ad] Postup: Nakrájanú cibuľu speníme na tuku.
Pleť si v zime zaslúži extra opateru
Nepríjemne studený vietor a mráz sa v Košiciach zdržiava už niekoľko dní. Zima je pre pokožku náročná a bežná starostlivosť o pleť nemusí byť vždy dostačujúca.
Šalát zo stonkového zeleru
Potrebujeme: 100 g stonkového zeleru 100 g jabĺk 100 g mrkvy 100 g reďkovky čierne olivy cherry paradajky polovicu citróna 1 ČL medu 1 ČL olivového oleja soľ, mleté čierne korenie [ad][/ad] Postup: V miske vymiešame citrónovú šťavu s medom a olivovým olejom, jemne osolíme.
Do Optimy mieria obľúbené značky! Budú aj špeciálne zľavy
Do Košíc prichádza každý rok niekoľko nových predajní. Najbližšie nás čaká nová pasáž v obchodnom centre Atrium Optima.
Pórovo-brokolicový kiš
Potrebujeme: na cesto: 250 g polohrubej múky 125 g masla 1 KL prášku do pečiva 1 vajce soľ trochu mlieka Na náplň: pór brokolicu olej 250 ml sladkej smotany 3 vajcia 150 g tvrdého syra soľ, mleté čierne korenie, tymian [ad][/ad] Postup: Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme schladiť.
Školáci, využite prázdninový týždeň na regeneráciu
Dlhoočakávané prázdniny po náročnom polročnom vysvedčení klopú na dvere. Pre školákov je to čas regenerácie, ktorú by však nemuseli absolvovať len pri počítači a televízii.
Na Alvinczyho chcú postaviť 380 bytov
Rezidenciu Albelli sa chystá stavať investor v lokalite bezprostredne naväzujúcej na existujúcu zástavbu Alvinczyho a Bellovej ulice.
Pochúťky do vtáčej búdky
Chladné počasie trápi nielen nás ľudí, ale aj zvieratá. Ornitológovia v mesiacoch február a marec pripomínajú aktuálnosť prikrmovania vtákov.
Mandľové šampiňóny
Potrebujeme: 2 veľké šampiňóny 1 veľký strúčik cesnaku 2 PL oleja červenú cibuľu 45 g nasekaných mandlí trochu škorice 3 PL vody petržlenovú vňať soľ, mleté čierne korenie [ad][/ad] Postup: Očistené klobúčiky šampiňónov dáme na plech vnútrom nahor.
U Košičanov má bytový projekt na Adlerovej obrovský úspech
Čas nájsť si to správne bývanie na Furči za najvýhodnejšie ceny sa pomaly kráti. Bývanie pri lesoparku a na skok do centra – nielen to ponúka projekt Adlerova.
Atrium Optima – druhé centrum Košíc. Vedeli ste o ňom tieto fakty?
Vysoká návštevnosť ATRIUM OPTIMA dáva oprávnenie nazvať ho „druhým centrom Košíc“. Neustále vylepšovania spôsobujú, že jeho návštevnosť vždy stúpa.
Naj lokality: 5 dôvodov, prečo bývať Nad Jazerom
Košice ponúkajú niekoľko lokalít na bývanie. Sto ľudí, sto chutí, no platí, že vybrať si môže každý. A to či už milujete mestský ruch, šum lesa a vôňu prírody, alebo chcete žiť svoj sídliskový sen.
Cibuľačka
Potrebujeme: 5 cibúľ 2 strúčiky cesnaku 100 g masla 5 PL hladkej múky 200 ml bieleho vína 1 l zeleninového vývaru soľ mleté čierne korenie 2 bobkové listy tymian 6 ks toastového chleba 150 g strúhaného ementálu [ad][/ad] Postup: Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak rozotrieme so soľou.
Baklažánové minipizze
Potrebujeme: 12 koliesok baklažánu 12 PL paradajkového pretlaku 12 PL parmezánu 12 plátkov šunky 12 cherry paradajok bazalku oregano olivový olej soľ [ad][/ad] Postup: Baklažány nakrájame na kolieska hrubé 1 cm.