SOUPCULTURE – Súťažný recept
KRÉMOVÁ KAPUSTOVÁ POLIEVKA
Potrebujeme:
10 dag cibule
20 dag zemiakov
30 dag kyslej kapusty
2 PL oleja
4 dl suchého bieleho vína
4 dl mäsového vývaru
2 bobkové listy
3 klinčeky
5 bobúľ borievky
10 dag mascarpone
Postup:
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky nastrúhame. Kapustu premyjeme podľa chuti. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme kapustu a zemiaky. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme koreniny. Varíme 20 – 25 minút. Z polievky potom odoberieme 2 – 3 lyžice kapusty a aj ostatné korenie a rozmixujeme ju. Primiešajte mascarpone. Ochutíme soľou a korením. Podávame s odloženou kapustu a krutónmi.
PL = polievková lyžica, ČL = čajová lyžička

Odporúčané články
V pondelok 10. novembra 2025, krátko po 9:13 hod., prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach oznámenie o požiari. “Išlo o požiar jednoduchej stavby na Podjavorinskej ulici, v mestskej časti Košice – Luník IX,” uvádza mjr. Ing. Jozef Bálint, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach. Príčina vzniku požiaru je predmetom vyšetrovania. Mesto ponúklo núdzové bývanie, hovorí o výbuchu.
Toto sú najdôležitejšie informácie, ktoré vám prinášame za uplynulý týždeň v Košiciach. Od spustenia leteckej linky medzi Košicami a Bratislavou po ohlásenie kandidatúry Ladislava Lörinca na prímátora. Náš súhrn vám ponúka prehľad kľúčových momentov, ktoré sa udiali za uplynulých sedem dní v metropole východu.


