Ako si vyrobiť zdravé ozdoby na stromček?
Symbolom Vianoc je vianočný stromček. Dedko Emil každé sviatky spomína, že za jeho čias sa nemíňali na vianočné ozdoby ani zďaleka toľké peniaze ako teraz. Ozdoby si vyrábali doma s rodinou. Napríklad z ovocia, sušeného alebo čerstvého, v kombinácii so šípkami či škoricou. Vianociam to pridávalo úžasné rodinné čaro. Chcete to vyskúšať?
Domáce kolekcie
Na výrobu čokolády si rozpustíme stužený tuk alebo jeho zdravšiu alternatívu (napr. kokosový olej), pridáme zdravý druh cukru, kukuričný škrob na pečenie (Maizena), kakao (čím väčší pomer, tým je čokoláda zdravšia) a mleté orechy. Čokoládu vlejeme do formičiek vystlaných farebným staniolom a na konci formičiek vsunieme do hmoty slučku zo závesnej nite. Po stuhnutí a dobalení je ozdoba hotová.
BIO medovníky
A nezabudnite, na tieto medovníky by všetky hlavné ingrediencie mali byť BIO! Nájdete ich vo vybraných predajniach FRESH. Nájdete ich vo vybraných predajniach FRESH.
Foto: Shutterstock
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.