Botanickú záhradu v Košiciach rozbzučia včely
Každý deň až do 25. novembra si od desiatej ráno do piatej popoludnia môže ktokoľvek prezrieť pomôcky či nástroje, ktoré používali včelári v minulosti a ktoré im pomáhajú dnes.
Veľkým lákadlom, najmä pre najmenších zvedavcov, bude špeciálny úľ s presklenou stenou, v ktorom bude možné pozorovať živé včelstvo.
[ad][/ad]
Najpestrejší program čaká návštevníkov počas víkendu 17. a 18. novembra 2018, kedy sa uskutoční súťažná degustácia medov. Zároveň budú pripravené prednášky pre včelársku, ale aj laickú verejnosť.
„Predpokladáme, že tak ako po minulé roky, aj teraz návštevníci ocenia možnosť zakúpiť si včelie produkty priamo od včelárov,“ poznamenal Eduard Grega, predseda košickej organizácie Asociácie včelárov Slovenska, ktorá je spoluorganizátorkou výstavy.
Foto: TASR
Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.