Bránami košicej zoo prešli už štyri milióny návštevníkov
Košická zoologická záhrada, ktorá je otvorená od roku 1986, v piatok 27. júla privítala svojho štvormiliónteho návštevníka. Zaznamenala tak ďalší významný medzník vo svojej histórii.
Jubilejného návštevníka privítali pri bránach zoo v piatok popoludní. Stala sa ňou Viktória Vavreková, študentka gymnázia v Bardejove. Na výlet do Košíc prišla s otcom, mamou a mladšou sestrou. Viktória miluje zvieratá a veľmi dlho sa pohrávala s myšlienkou, že sa stane veterinárnou lekárkou.
[ad][/ad]Ľudí lákajú na atrakcie
Ako ďalej informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová, návštevnosť zoo od roku 2013 pravidelne prekračuje 200-tisícovú hranicu. Pričinilo sa o to otvorenie DinoParku, ale aj príchod atraktívnych exotických zvierat.
Prvého návštevníka zoo privítala v lete roku 1985. „O skúšobnú, len niekoľkodňovú prevádzku vtedy prejavilo záujem šesť a pol tisíc návštevníkov, ktorí sa znovuotvorenia dočkali až 1. mája 1986. Odvtedy je Zoologická záhrada Košice otvorená nepretržite, hoci počas svojej histórie niekoľkokrát musela zatvoriť svoje brány. Išlo skôr o výnimočné situácie, ako bol výskyt besnoty, vtáčia chrípka, ale napríklad aj snehová kalamita,“ uviedla Malešová.
(TASR, PS)
[article slug=”kosicka-zoo-sa-opat-rozrastla”][/article]Čítajte aj:
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Kyticu ruží na Medzinárodný deň žien čoraz častejšie nahrádzajú originálnejšie darčeky. Darujte tentokrát žene, na ktorej vám záleží, darček, ktorý jej spríjemní deň. Vytvorte niečo, čo si skutočne zapamätá – nezabudnuteľný prezent.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.