Čaj pre zdravie
Priaznivé účinky čaji sú pripisované hlavne jeho antioxidačným vlastnostiam. Antioxidanty obsiahnuté v čaji majú schopnosť znižovať obsah škodlivých látok vo vašom organizme. Vedeli ste napríklad, že čaj vám pomôže znížiť vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi?
Bohužiaľ tráviaci systém vstrebe iba 20 percent týchto antioxidantov. Ako sa dá toto množstvo zvýšiť? V tomto okamihu príde na scénu citrón. Šťava z citróna, ďalších citrusových plodov a všeobecne vitamín C pomáha lepšiemu vstrebávaniu týchto látok do nášho organizmu.
Foto: Shutterstock
Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?