Cestujte do práce na bicykli
Košičania sa tohto roku môžu opäť zapojiť do celoštátnej cyklistickej kampane s názvom „Do práce na bicykli“. Cieľom súťaže, ktorú vyhlásil národný cyklokoordinátor Peter Klučka, je podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v mestách a zvýšiť chuť obyvateľov jazdiť na bicykli.
„Prínosom tejto aktivity je odľahčiť mestskú dopravu, zlepšiť ovzdušie v meste, ukázať ľuďom zdravú alternatívu cestovania do práce,“ povedal pre košice:dnes koordinátor pre mesto Košice Ivan Šulek. Milovníci cyklistiky, ktorí sa prihlásia do súťaže, budú musieť počas celého mája zdolávať svoju každodennú cestu do práce a po pracovnej dobe domov na bicykli.
Víťazov vyhlásia v rôznych kategóriách. Najúspešnejším tímom sa stane ten, ktorý dosiahne najväčší počet jázd do práce a zdolá čo najviac kilometrov. Dvoj- až štvorčlenné tímy spolupracovníkov ktorýchkoľvek košických firiem sa môžu do súťaže zaregistrovať do 27. apríla na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu. Vlani sa najlepším z 27 zúčastnených tímov stal tím U. S. Steel Košice. Štyria kolegovia absolvovali za mesiac 113 jázd a najazdili spolu 2379,9 kilometra.
Podľa I. Šuleka tohto roku v Košiciach očakávajú viac záujemcov ako počas prvého ročníka. „Predpokladáme to aj preto, lebo ašpirujeme na titul Európske mesto športu,“ vysvetľoval I. Šulek. Víťazov súťaže odmenia cyklistickými potrebami a tričkami s logom Európske mesto športu.
Foto: Ivan Fleischer
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.