Čím sú bábätká narodené na Nový rok výnimočné?
Bábätká narodené 1. januára sú nielen prvým darčekom ich rodičov v novom roku. S narodením sa v tento deň sa spája aj množstvo mýtov. Deti, ktoré v tento deň prídu na svet, by totiž mali byť výnimočné. A to hneď z viacerých dôvodov.
Babských povier spojených s deťmi je veľa. Od urieknutia a červenej šnúrky, cez zatnuté päste a skúposť, až po nepozeranie sa do zrkadla. Len málokto vie, že sa tieto povery spájajú aj s Novým rokom.
Sú najšťastnejšie
Deti narodené na Nových rok sú podľa starých povier najšťastnejšie v živote. Vo všetkom sa im darí a toto šťastie dokážu preniesť aj na svoju rodinu. Navyše, čím sú bližšie narodené k polnoci, tým viac šťastia dostanú do daru. Dariť sa im vraj bude celý život vo všetkých aspektoch ich života. Či už ide o financie, lásku alebo rodinu. A práve v prvý rok ich života posúvajú nenápadne toto ich šťastie aj ostatným členom ich rodiny.
Sú imúnne voči zlu
Novorodencom sa zvykla uviazať červená šnúrka na zápästie či kočík, aby sa predišlo urieknutiu. To sa často spájalo s prekliatím čarodejnice či zlých duchov. Pri novoročných bábätkách sa zla nemusíte báť. Žiadne zlé duše sa ich totiž neodvážia strašiť.
Navyše sa hovorí, že rodičia s takýmto dieťatkom môžu žiť kdekoľvek a nemusia sa báť, že by ich niečo v noci strašilo. Žiadne zvláštne zvuky, kroky či pukanie podlahy.
Pokračovanie nájdete na druhej strane.
Odporúčané články
Polícia vyzýva motoristov, aby mysleli na prezutie zimných pneumatík včas, a takisto, aby mysleli na ďalšie povinnosti, ktoré by mali splniť pred jazdou počas zimného obdobia. Za nesplnenie týchto povinností hrozí vodičom mastná pokuta!
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


