Deň otcov v knižnici
Knižnica pre mládež mesta Košice pripravila vo svojich pobočkách otcom k ich sviatku milú pozornosť. Akcia platí 20. júna a 22. júna 2020 pri osobnej návšteve niektorej z pobočiek knižnice.
Deň otcov si pripomíname tretiu júnovú nedeľu. „V knižnici sme na oteckov nezabudli. V nedeľu máme knižnicu zatvorenú, preto sme sa rozhodli darčeky rozdávať deň pred a deň po ich sviatku. V sobotu rozdáva darčeky len LitPark, ale v pondelok sa pridajú aj ostatné naše pobočky,“ hovorí Kamila Prextová, riaditeľka knižnice.
„Kto chce svojho ocka pri príležitosti jeho sviatku prekvapiť, mal by ho vziať na návštevu do niektorej z pobočiek našej knižnice. My ho odmeníme zápisom zadarmo.“
Ako môžete darček získať? Stačí si vybrať otvorenú pobočku knižnice, prísť v sprievode dcéry resp. syna s platným čitateľským preukazom a prejaviť záujem stať sa čitateľom.
„V prípade, ak deti čitateľmi našej knižnice ešte nie sú, nevadí, všetko sa dá napraviť. Ak sa dieťa zapíše, otecko automaticky u nás môže získať zápis zadarmo. Jedinou podmienkou je osobná účasť dieťaťa so svojim otcom,“ zdôrazňuje Kamila Prextová, ktorá dodáva, že takéto spoločné chvíle v knižnici a pri čítaní môžu ešte viac skrášliť vzťah medzi otcom a dieťaťom.
[ad][/ad](VR)
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.