Fotoglosa: Darčekom presné odchody vlakov
Rolničky, rolničky, kto vám dal ten hlas? Ježiško maličký a či Mikuláš…?
Pri pohľade na tabuľu odchodov vlakov na košickej železničnej stanici vám možno udrie do očí vianočná výzdoba, no na pesničku, najmä ak prídete s meškaním, nebudete mať ani pomyslenie.
A to nehovoríme o nákupoch darčekov, na ktoré máme počas viac ako dvoch mesiacov vždy dosť času. Železničné spoločnosti však cestujúcim už jeden darovali. Kolónka meškania, aspoň počas našej návštevy stanice, totiž zívala prázdnotou, čo je na našich koľajniciach skôr raritou. A to nehovoríme o ukrajinskom Mukačeve, i keď je pravda, že dátum pravoslávnych Vianoc je noc zo 6. na 7. januára, a tak prípadné meškanie by ich až tak trápiť nemalo…

[ad][/ad]
Odporúčané články
Kyticu ruží na Medzinárodný deň žien čoraz častejšie nahrádzajú originálnejšie darčeky. Darujte tentokrát žene, na ktorej vám záleží, darček, ktorý jej spríjemní deň. Vytvorte niečo, čo si skutočne zapamätá – nezabudnuteľný prezent.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

