Fotoglosa: Hodinám na Staničnom námestí „preskakuje“
Koniec leta zabolí väčšinu ľudí, poniektorí by si priali, aby dlhé letné večery ostali navždy. Podobne to možno cítia aj digitálne hodiny na Staničnom námestí.
Hodiny „z času na čas“ svojvoľne menia zimný čas na letný, jednoducho im to „preskakuje“.
Spoločnosť ISPA, ktorá hodiny prevádzkuje, problém eviduje. Príčin môže byť podľa nich viacero. „Stalo sa nám to už asi dvakrát, no čas sme stále prehodili späť. Problém môže byť v príjme signálu zo satelitu,“ uviedol regionálny riaditeľ ISPA Milan Horák.
Pripúšťa, že dôvodom môže byť aj letná výmena LED časti hodín. „Dúfame, že hodiny po našich opravách už budú fungovať správne,“ uzavrel Horák.
Trucujúcim hodinám prajeme skoré uzdravenie z jesennej depresie a aby sa čo najskôr zmierili s príchodom zimného času.
[ad][/ad]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.