Fotoglosa: Hodinám na Staničnom námestí „preskakuje“
Koniec leta zabolí väčšinu ľudí, poniektorí by si priali, aby dlhé letné večery ostali navždy. Podobne to možno cítia aj digitálne hodiny na Staničnom námestí.
Hodiny „z času na čas“ svojvoľne menia zimný čas na letný, jednoducho im to „preskakuje“.
Spoločnosť ISPA, ktorá hodiny prevádzkuje, problém eviduje. Príčin môže byť podľa nich viacero. „Stalo sa nám to už asi dvakrát, no čas sme stále prehodili späť. Problém môže byť v príjme signálu zo satelitu,“ uviedol regionálny riaditeľ ISPA Milan Horák.
Pripúšťa, že dôvodom môže byť aj letná výmena LED časti hodín. „Dúfame, že hodiny po našich opravách už budú fungovať správne,“ uzavrel Horák.
Trucujúcim hodinám prajeme skoré uzdravenie z jesennej depresie a aby sa čo najskôr zmierili s príchodom zimného času.
[ad][/ad]Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


