Fotoglosa: Po použití vrátiť!
V Košiciach sa objavil nový fenomén. Okrem bytov, ktoré sa prenajímajú bežne, si môžete v zelovoci na Komenského ulici prenajať čerešne, žltý melón, marhule, jahody, ale aj karfiol. Otázkou je, či takúto zeleninu a ovocie budete môcť aj zjesť, alebo ju musíte v poriadku a v pôvodnom stave vrátiť. Ak sa tento trend prenajímania rozšíri aj do iných oblastí služieb, možno sa už čoskoro dočkáme vyprážaného rezňa, bryndzových halušiek alebo kaviáru tiež na prenájom. Susedia budú nad vaším prestretým stolom slintať a vy si v zadnej izbe potichúčky skonzumujete svoj chlieb s masťou. Veď nie peniaze, ale závisť vládne svetu…
[ad][/ad](JV)
foto: iva
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.