Fotoglosa: Popoluška v maxičrievičke
Iba málokto z dospelých vie, že táto črievička a la Andy Warhol je vlastne lodičková lavička. V Košiciach boli v auguste 2012 až tri. Túto jedinú, umiestnenú na nádvorí Historickej radnice, konečne návštevníci využívajú presne na to, na čo bola určená.
Čakať na ocka sa takto rozhodla mladá slečna. Pohodlie v črievičke, ktorá určite nepatrila Popoluške, využila na prípravu do školy. Či si s kamarátkami dohadovala outfit na začiatok školského roka, alebo s mamkou riešila kúpu novej tašky, nevedno… Jedno je však isté, ako jedna z mála pochopila zámer umelca.
[ad][/ad][ad2][/ad2]
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.


