Fotoglosa: Som blbec…
Už len slovíčko parkovanie dvíha Košičanom adrenalín v krvi. Jedni sa sťažujú, že je málo miesta, iní zas parkujú, ako im príde. Dôležité je, že pre svojho tátoša našli miesto oni a ostatní nech si trhnú… Ťažko povedať, či tento odkaz za stieračom nechal samotný vodič auta na Hutníckej ulici, aby ostatní akceptovali, že parkovanie nie je práve jeho koníčkom, alebo to zaňho napísal niekto, komu zabral parkovacie miesto. Našu čitateľku však tento odkaz pobavil, keďže ona parkovacie miesto nepotrebuje. Uznanie však patrí aj tvorcovi, ktorý si na odkaze dal záležať a nenačmáral ho iba rukou.
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.