Fotoglosa: Tabuľkové odkazy
Ešteže Martin neprišiel na bielom koni. Pretože opäť nám naše mesto zmodrelo. Vo veľkej časti Košíc pribudlo množstvo tabuliek s odkazom, že „Chodník je v zimnom období neudržiavaný“. Na niektorých tróni podpis MAGISTRÁT MESTA KOŠICE, na iných bol prelepený, alebo úplne chýba. Na Sídlisku Ťahanovce na Sofijskej ulici sa však objavil aj tretí typ ceduľky. Je na nej čierne srdce a žiadny iný text. Ostáva len veriť, že tento chodník bude čistiť niekto zo srdca a rád a dúfať, že za tým netreba hľadať žiadne čierne myšlienky… Ale nevyriešený problém stále zostáva. Kto bude zodpovedný za úrazy na neodprataných chodníkoch? Nuž, nakupujte radšej protišmykové mačky, obúvajte staré ponožky na topánky. Len aby sa nikomu nič nestalo.

Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

