Fotoglosa: Zákaz vstupu neplatí pre všetkých
Košický verejný cintorín už pár dní nie je prístupný pre obyvateľov mesta. Zatvorili ho v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Mnohí ľudia boli z tohto oznamu smutní. Zdravie živých však musí byť na prvom mieste a spomínať na zosnulých sa dá aj doma.
Z minimálneho pohybu ľudí sa však potešili srnky. Chodia, obzerajú si hroby a určite si aj zamaškrtia na šťavnatých výhonkoch kríkov či rašiacej tráve. Sú to asi jediné živé tvory, ktoré dávajú pozor na tichý spánok zosnulých namiesto nás. Pre ne zákaz vstupu neplatí a ani ho nemusia rešpektovať.
[ad][/ad]Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.