Fotoglosa: Z(a)meňte, čo sa ešte dá
Smerová tabuľa (v skratke SMER-TB) s nápisom Zmenáreň vás už niekoľko mesiacov posiela na miesto, kde nič nie je. Pobočku banky, v ktorej sídlila, totiž zrušili. Na východe nič nové pod slnkom a už vôbec nie prekvapujúce. Ale v jeho metropole, a dokonca na rohu Hlavnej a frekventovanej Továrenskej ulice? To sa nechce ani veriť. A už vôbec nie, že by tu nebolo čo zmeniť. Napríklad našich vládcov už v najbližších voľbách, alebo samých seba priamo pod tabuľou, čo už je oveľa ťažšie. Samozrejme, nie hneď a adresne, len tak okľukou a trochu do strany. Presne ako ukazuje SMER-TB.
foto: Benjamín Schlesinger
[ad][/ad]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.