Fotoglosa: Z(a)meňte, čo sa ešte dá
Smerová tabuľa (v skratke SMER-TB) s nápisom Zmenáreň vás už niekoľko mesiacov posiela na miesto, kde nič nie je. Pobočku banky, v ktorej sídlila, totiž zrušili. Na východe nič nové pod slnkom a už vôbec nie prekvapujúce. Ale v jeho metropole, a dokonca na rohu Hlavnej a frekventovanej Továrenskej ulice? To sa nechce ani veriť. A už vôbec nie, že by tu nebolo čo zmeniť. Napríklad našich vládcov už v najbližších voľbách, alebo samých seba priamo pod tabuľou, čo už je oveľa ťažšie. Samozrejme, nie hneď a adresne, len tak okľukou a trochu do strany. Presne ako ukazuje SMER-TB.
foto: Benjamín Schlesinger
[ad][/ad]Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.


