Francúzsko zasypal sneh
S Francúzskom si počasie v posledných dňoch robí, čo chce. Po minulotýždňových záplavách prichádza ďalšia „jóbovka“ v podobe mrazivých teplôt a hustého sneženia.
Podľa údajov francúzskej meteorologickej služby platia pre polovicu krajiny výstrahy pred snehom a mrazmi. Dokonca v dôsledku silného sneženia uzavreli pre verejnosť jeden zo symbolov Paríža a Francúzska, a to Eiffelovu vežu. A keďže krajina zápasí so zlým počasím a obyvatelia vymenili gumáky za snehule, meteorológovia im odporúčajú, aby radšej obmedzili svoj pobyt vonku. Tí si však snehovú nádielku užívajú znamenite.
[ad][/ad]Foto: TASR
(TASR, JH)
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.