Google prináša slovenským školám návod, ako začať s výučbou na diaľku
Špeciálnu stránku určenú slovenským vzdelávacím inštitúciám, na ktorú bude v nasledujúcich dvoch dňoch mimoriadne odkazovať aj zo svojej domovskej stránky spustil v piatok Google. Poskytuje na nej informácie, ako prostredníctvom súboru bezplatných nástrojov pre vzdelávanie začať vyučovať a komunikovať so žiakmi a študentmi na diaľku.
Spoločnosť sa tým snaží uľahčiť situáciu predovšetkým tým školám, ktoré aktuálne žiadny takýto online systém nemajú. Bezplatná služba G Suite pre vzdelávanie obsahuje súbor 11-tich nástrojov vrátane učebne Google.
Táto služba je vhodná pre základné, stredné aj vysoké školy. Na jej používanie stačí počítač či smartfón s pripojením na internet. Školy musia len preukázať, že majú neziskový štatút a sú uznané štátom.
[article slug=”ziaci-studenti-prazdniny-nemaju-ucia-sa-na-diaku”][/article]Úlohy, kontrola i známkovanie
Nástroje dostupné v rámci služby G Suite pre vzdelávanie umožňujú zadávať žiakom a študentom úlohy vrátane ich kontroly a známkovania. Umožňujú tiež spoluprácu na tabuľkách a prezentáciách, ale aj komunikáciu so žiakmi a študentmi prostredníctvom videokonferenčných hovorov, chatu alebo e-mailu.
„Aby sme slovenským školám pomohli a umožnili im nasadiť našu bezplatnú sadu pre vzdialenú výučbu čo najrýchlejšie, spustili sme pre Slovensko špeciálnu stránku so všetkými dôležitými odkazmi a najčastejšími otázkami. Je na nej k dispozícii aj séria videí, ktoré vysvetľujú, ako školu zaregistrovať a začať tieto nástroje používať,“ zdôraznil Rasťo Kulich, riaditeľ slovenskej pobočky Googlu.
Všetky potrebné informácie tak školy nájdu v slovenčine na stránke growwithgoogle/preskoly.sk
(TASR)
[ad][/ad]Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.