Inšpiratívna Košičanka preplávala prieliv medzi Francúzskom a Anglickom
V dnešnom rozhovore si predstavíme unikátnu plavkyňu Zuzanu Juskovú, ktorá je rodenou Košičankou. Svoj život zasvätila plávaniu už od útleho detstva. Na svojom konte má okrem mnohých titulov aj neuveriteľný úspech v podobe preplávania Lamanšského prielivu, ktorý zdolala za rekordný čas. O jej plánoch, detstve, ale aj o živote sa dočítate viac v rozhovore.
Ako by ste sa predstavili Košičanom?
,,Volám sa Zuzana Jusková, som rodená Košičanka a vyrastala som na Sídlisku Nad Jazerom. Veľmi som si ho však neužila, keďže som sa od štvrtého ročníka základnej školy venovala plávaniu. Vstávala som ráno o 5:30, išla na bazén, tréning, rýchlo do školy a po škole opäť tréning. Končila som až večer okolo 19. hod.”
Opísali by ste nám Vaše začiatky s plávaním?
,,S plávaním som začala ako štvrtáčka na základnej škole. Jedného dňa sa môj otec rozhodol, že budem plávať, a tak plávam! Pamätám si, ako som sa hrala s deťmi na ihrisku a v tom po mňa prišiel otec so slovami, že sa mám ísť prezliecť a ideme na športové talentové skúšky. Ako dieťa som cítila pred prísnym otcom rešpekt a strach, otcovi sa jednoducho neodvrávalo. Tým dňom sa mi skončilo detstvo. Žiadne kamošky mimo tých športových, žiadna puberta, diskotéky, kiná, žiadne behanie po vonku. Iba tréningy, škola, sústredenia a preteky. Na iné nebolo času.”
Galéria
Odporúčané články
Pripravte si chutný a výživný obed s týmto receptom na plnené kuracie prsia plnené bryndzou a sušenými paradajkami, podávané s čerstvým, ľahkým šalátom. Tento recept je ideálny pre všetkých, ktorí hľadajú nápady na zdravý a rýchlý obed.
Losos je jednou z najobľúbenejších rýb na našich tanieroch, a to nielen pre jeho výnimočnú chuť, ale aj pre bohatý obsah omega-3 mastných kyselín, ktoré prispievajú k zdraviu srdca. Tento recept kombinuje jemnosť lososa s výraznou chuťou bylinkového masla, cesnaku a sviežeho citrónu.
Vychutnajte si tento jesenný recept v plnej kráse s lahodným tekvicovým risottom, ktoré spája krémovú textúru a bohatú chuť so špenátom a parmezánom. Tento recept vám prinesie na stôl harmóniu chutí, ktorá sa hodí na slávnostné večere, ale aj na bežný deň, keď si chcete dopriať niečo výnimočné.