Inšpiratívna Košičanka preplávala prieliv medzi Francúzskom a Anglickom
V dnešnom rozhovore si predstavíme unikátnu plavkyňu Zuzanu Juskovú, ktorá je rodenou Košičankou. Svoj život zasvätila plávaniu už od útleho detstva. Na svojom konte má okrem mnohých titulov aj neuveriteľný úspech v podobe preplávania Lamanšského prielivu, ktorý zdolala za rekordný čas. O jej plánoch, detstve, ale aj o živote sa dočítate viac v rozhovore.
Ako by ste sa predstavili Košičanom?
,,Volám sa Zuzana Jusková, som rodená Košičanka a vyrastala som na Sídlisku Nad Jazerom. Veľmi som si ho však neužila, keďže som sa od štvrtého ročníka základnej školy venovala plávaniu. Vstávala som ráno o 5:30, išla na bazén, tréning, rýchlo do školy a po škole opäť tréning. Končila som až večer okolo 19. hod.”
Opísali by ste nám Vaše začiatky s plávaním?
,,S plávaním som začala ako štvrtáčka na základnej škole. Jedného dňa sa môj otec rozhodol, že budem plávať, a tak plávam! Pamätám si, ako som sa hrala s deťmi na ihrisku a v tom po mňa prišiel otec so slovami, že sa mám ísť prezliecť a ideme na športové talentové skúšky. Ako dieťa som cítila pred prísnym otcom rešpekt a strach, otcovi sa jednoducho neodvrávalo. Tým dňom sa mi skončilo detstvo. Žiadne kamošky mimo tých športových, žiadna puberta, diskotéky, kiná, žiadne behanie po vonku. Iba tréningy, škola, sústredenia a preteky. Na iné nebolo času.”

Galéria
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


