Inšpiratívna Košičanka preplávala prieliv medzi Francúzskom a Anglickom
V dnešnom rozhovore si predstavíme unikátnu plavkyňu Zuzanu Juskovú, ktorá je rodenou Košičankou. Svoj život zasvätila plávaniu už od útleho detstva. Na svojom konte má okrem mnohých titulov aj neuveriteľný úspech v podobe preplávania Lamanšského prielivu, ktorý zdolala za rekordný čas. O jej plánoch, detstve, ale aj o živote sa dočítate viac v rozhovore.
Ako by ste sa predstavili Košičanom?
,,Volám sa Zuzana Jusková, som rodená Košičanka a vyrastala som na Sídlisku Nad Jazerom. Veľmi som si ho však neužila, keďže som sa od štvrtého ročníka základnej školy venovala plávaniu. Vstávala som ráno o 5:30, išla na bazén, tréning, rýchlo do školy a po škole opäť tréning. Končila som až večer okolo 19. hod.”
Opísali by ste nám Vaše začiatky s plávaním?
,,S plávaním som začala ako štvrtáčka na základnej škole. Jedného dňa sa môj otec rozhodol, že budem plávať, a tak plávam! Pamätám si, ako som sa hrala s deťmi na ihrisku a v tom po mňa prišiel otec so slovami, že sa mám ísť prezliecť a ideme na športové talentové skúšky. Ako dieťa som cítila pred prísnym otcom rešpekt a strach, otcovi sa jednoducho neodvrávalo. Tým dňom sa mi skončilo detstvo. Žiadne kamošky mimo tých športových, žiadna puberta, diskotéky, kiná, žiadne behanie po vonku. Iba tréningy, škola, sústredenia a preteky. Na iné nebolo času.”
Pokračovanie nájdete na ďalšej strane.
Galéria
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.