J.K. Rowlingová oznámila vydanie štyroch nových e-kníh zo sveta Harryho Pottera
Britská spisovateľka J. K. Rowlingová – autorka románov o Harrym Potterovi – oznámila, že do konca roka budú vydané štyri nové e-knihy zo sveta tohto známeho čarodejníka. Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica Sky News.
Nové príbehy by mali byť adaptáciou audiokníh o dejinách a folklóre, ktoré známu autorku inšpirovali k napísaniu diel. Audioknihy boli súčasťou výstavy, ktorú pod názvom Harry Potter – Dejiny mágie organizovala Britská knižnica.
Podľa Sky News by nemalo ísť o plnohodnotné romány, ale štyri krátke príbehy zamerané na lekcie čarodejníctva, ktoré majú čitateľom umožniť lepšie pochopenie folklóru a mágie v románoch o Harrym Potterovi.
[ad][/ad]Internetová stránka Pottermore.com – na ktorej Rowlingová informuje okrem iného aj o svojich nových projektoch -, na margo nových kníh uvádza, že čitateľom „umožnia absorbovať zaujímavé postavy a kuriózne udalosti skutočných dejín mágie v kompaktnejšej podobe.“ Súčasťou kníh budú tiež poznámky, rukopisy a náčrty, ktoré boli predstavené na výstave v Britskej knižnici.
Prvá dvojica príbehov by mala byť vydaná do konca júna pod názvom Harry Potter: Prehľad kúziel a obrana proti čiernej mágii a Harry Potter: Prehľad elixírov a herbológia.
Ďalšie dve knihy, Harry Potter: Prehľad veštenia a astronómia a Harry Potter: Prehľad starostlivosti o zázračné tvory, by mali byť publikované ešte do konca tohto roka. Knihy by mali byť podľa stránky Pottermore.com v prvom vydaní dostupné v angličtine, francúzštine, taliančine a nemčine.
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.