Kalmus ako starý hipík
Výtvarník Peter Kalmus, ktorý sa roky občiansky angažuje, začiatkom júla prekonal infarkt. Ešte stále je vo svojich rodných Piešťanoch, síce doma, ale pod dohľadom lekárov.
Mnoho ľudí Petra sleduje aj na sociálnej sieti. Vo štvrtok po dlhšom čase uverejnil svoju fotografiu so slovenským spisovateľom a novinárom Máriusom Kopcsayom. Viacerých jeho priaznivcov prekvapila, pretože inokedy hladko oholený umelec sa prezentoval s nezvyčajne dlhou bradou.
[article slug=”kosickeho-vytvarnika-petra-kalmusa-zradilo-srdce”][/article]Vraj vyzerá strašne
„Ono to vzniklo tak spontánne, keď začali byť povinné rúška. Jednoducho sa mi nechcelo holiť. Bolo to pre mňa logické, praktické aj ekonomické. Potom som sa pripravoval na festival Pohoda, kde som mal pripravený performance ako starý hipík, pretože som starý aj hipík. Imidž som si aj preto nechal. Neskôr ma zradilo moje srdce a mal som, žiaľ, dosť vážne zdravotné problémy,“ hovorí Peter, ktorý musí v tomto čase brať veľa liekov, aby sa dal do poriadku a mohol sa vrátiť späť do Košíc.
[ad][/ad]Zmena imidžu zaujala aj Petrových priateľov. „Niektorí by ma najradšej hneď oholili, iní mi hovoria, že vyzerám strašne. Musím však povedať, že ani ja sa s bradou necítim celkom komfortne a teším sa na to, až sa oholím. Vo svojom veku určite lepšie vyzerám s kratšími vlasmi a oholený. Je to aj nepraktické, keď sa človek chce dobre najesť, alebo si len tak dať zmrzlinu. Považujem to však za naturálne hippies rúško. Ale na Dusty Hilla zo ZZ Top nemám,“ dodáva s úsmevom výtvarník.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.


