Košičania: Ďalšie lietadlo nevie pristáť
Hovorca Letiska Košice Juraj Toth nám však povedal, že vôbec nešlo o problémy, ktoré by znemožňovali pristátie lietadla. “Išlo o výcvikové lety pilotov spoločnosti Austrian Airlines, na našom letisku sa realizujú niekoľkokrát ročne, podľa potreby.” V rámci výcviku piloti trénovali tzv. manéver Touch and Go, lietadlom sa len dotkli pristávacej dráhy a následne opäť vzlietli. Toth dodal, že na palube okrem pilotov neboli žiadni pasažieri.
Údajné problémy s pristátím lietadla si ďalší Košičania spájali so správou, ktorú si prečítali na webstránke Letiska Košice, že včerajší let spoločnosti Wizz Air z Londýna do Košíc bol presmerovaný do Budapešti. Podľa hovorcu to však nijako nesúvisí s výcvikovými letmi na košickom letisku. “Let bol presmerovaný pre bližšie nešpecifikované technické problémy lietadla. Po pristátí v Budapešti cestujúci prestúpili do iného lietadla, ktoré ich bezpečne dopravilo do Košíc,” objasnil J. Toth.
(AC)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.