Košičania: Ďalšie lietadlo nevie pristáť
Hovorca Letiska Košice Juraj Toth nám však povedal, že vôbec nešlo o problémy, ktoré by znemožňovali pristátie lietadla. “Išlo o výcvikové lety pilotov spoločnosti Austrian Airlines, na našom letisku sa realizujú niekoľkokrát ročne, podľa potreby.” V rámci výcviku piloti trénovali tzv. manéver Touch and Go, lietadlom sa len dotkli pristávacej dráhy a následne opäť vzlietli. Toth dodal, že na palube okrem pilotov neboli žiadni pasažieri.

Údajné problémy s pristátím lietadla si ďalší Košičania spájali so správou, ktorú si prečítali na webstránke Letiska Košice, že včerajší let spoločnosti Wizz Air z Londýna do Košíc bol presmerovaný do Budapešti. Podľa hovorcu to však nijako nesúvisí s výcvikovými letmi na košickom letisku. “Let bol presmerovaný pre bližšie nešpecifikované technické problémy lietadla. Po pristátí v Budapešti cestujúci prestúpili do iného lietadla, ktoré ich bezpečne dopravilo do Košíc,” objasnil J. Toth.
(AC)
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.