Košičanky majsterkami Európy
Študentky beauty odborov zo Strednej odbornej školy na Gemerskej ulici v Košiciach sa z európskeho šampionátu v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike vrátili s dvoma titulmi majsteriek Európy.
Majstrovstvá Európy Koruna kreativity 2020 sa uskutočnili v utorok v Bratislave.
Najkreatívnejšie boli Košičanky
Súťažnou témou bola Science fiction show – sci-fi, v ktorej svoju kreativitu predviedli študenti v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike.
„Našu strednú odbornú školu reprezentovali dve študentky, ktoré ukázali svoju kreativitu, snaživosť, umelecké cítenie. Mohli si tak porovnať svoje praktické zručnosti v kaderníckej tvorbe a dekoratívnej kozmetike v medzinárodnom meradle. Svoju snahu, dlhé hodiny tréningov a precíznu prípravu pretavili do zisku dvoch majstrovských titulov.“ povedala pre KOŠICE:DNES riaditeľka Ingrid Sedláková, ktorá zároveň poďakovala za prípravu súťažiacich majsterkám odborného výcviku Dane Štadlerovej a Adriane Bodnárovej.

Najlepší pánsky strih, styling a make-up
Študentka 1. ročníka nadstavbového štúdia v odbore vlasová kozmetika Nikoletta Konečná získala 1. miesto v kategórii pánsky strih a styling. Získala od poroty aj mimoriadnu cenu za kreativitu a zároveň obhájila svoje prvenstvo a titul európskeho šampióna z minulého roku. Prvé miesto v kategórii súťažný make-up obsadila študentka 3. ročníka študijného odboru kozmetika Daniela Liberková.
Stredná odborná škola na Gemerskej 1 je jedinou školou v Košiciach, ktorá sa vyprofilovala na ponuku učebných a študijných odborov v oblasti beauty služieb.

Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

