Košické osobnosti „pod 30“
Košice sú rodiskom mnohých známych osobností, ktoré mestu robia pozitívnu reklamu. Herci, speváci či športovci. Talenty tu vyrastajú ako huby po daždi. Viacerí z nich nemajú ešte ani 30 rokov a pozná ich takmer každý. Už ste o nich počuli?

Dominika Kavaschová (27) – herečka a rodená Košičanka je pre mnohých známa najmä z televíznych seriálov Chlapi neplačú, Dr. Ludsky či Panelák. V Košiciach vyštudovala herecké konzervatórium a vidieť ju môžete v rôznych predstaveniach Slovenského národného divadla. Úspešná Košičanka v r. 2013 získala aj cenu Dosky za Objav roka.

Anna Karolína Schmiedlová (21) je profesionálna tenistka, ktorá sa tomuto športu venuje už od siedmich rokov, kedy hrala za klub Mladosť Košice. Za Slovensko debutovala v roku 2012 a o rok na to sa dostala do TOP 100 rebríčka WTA (ženská tenisová asociácia).

Tomáš Jurčo (23) je profesionálnym hokejovým útočníkom, ktorý Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta aj na olympijských hrách. Je odchovancom košického hokeja, ktorý sa úspešne presadil aj v zámorí.
Lukáš Adamec (29) – známy najmä ako spevák, ktorý sa do povedomia ľudí dostal víťazstvom v speváckej súťaži. Je členom kapely Siempre a rozpoznáte ho najmä podľa jeho chrapľavého hlasu. Nedávno sa stal aj víťazom zábavno-speváckej show – Tvoja tvár znie povedome.

Radek Deyl (26) je slovenský hokejový obranca, ktorý svojmu rodnému mestu v extraligovej súťaži pomohol vybojovať štyri majstrovské tituly. V slovenskej reprezentácii odohral zápasy v tíme do 20 rokov.

Radoslav Tóth (19) sa venuje streamingu čiže hrá PC hru a prenos z hry sprostredkúva ďalším hráčom. Mladý Košičan hrá counter strike za najlepší tím na celej československej scéne a dokonca už má aj svoju armádu fanúšikov. K streamovaniu ho priviedlo to, že rád zabáva ľudí.
Mária Dunajčanová
Foto: veja, sita, FB Dominika Kavaschová
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
