Letné atrakcie v uliciach
Leto a slnko svedčia košickej Hlavnej ulici. Mnoho turistov i domácich si vyjde len tak na prechádzku, iní sa idú osviežiť zmrzlinou či posedieť v reštaurácii. Stretnú sa so všeličím zaujímavým.
Kto pozná našu facebookovú stránku, vie, že pred pár dňami sme objavili napríklad vysadené melóny v kvetináči. Nasadil ich v Prešove dedko našej kolegyne a tešia sa veľkému obdivu.
Dáždnikové slnečníky
Vybrali sme sa na Hlavnú v Košiciach a hneď pri starom Tescu nás zaujali dáždniky namiesto slnečníkov pred príjemnou zmrzlinárňou. „My pochádzame z Macedónska a Chorvátska a u nás bežne vidíte takto upravené záhradky. Videli sme to tam a odtiaľ sme si aj doniesli dáždniky. Hľadali sme pekné a farebné. Sám som nečakal, že to takto vyjde, pretože doma nad dáždnikmi nie sú stromy. Ale takto sa nám to páči ešte viac,“ povedal syn majiteľa Ebrar Redepi.
Nad sedením je umiestnených 80 dáždnikov. „Keď sme pred dvomi týždňami v sobotu rozkladali dáždniky, začali sa tu ľudia častejšie pristavovať a fotiť si ich. Zaujali sme aj zahraničných turistov, ktorí boli nadšení z tohto nápadu. Každý si to chváli, že to bol dobrý nápad,“ hovorí Ebrar a dodáva, že budúce leto ich bude určite ešte viac. „Veď v Istanbule je dáždnikmi pokrytá celá ulica.“
[ad][/ad]Kuchárove zátišie
Ak budete pokračovať po tej istej strane po Hlavnej ulici, prekvapia vás kvetináče s paradajkami. „Nikdy sme si nemysleli, že z toho bude taká atrakcia. Ľudia sa pri nich zastavujú a fotia sa. Zasadili si ich tam naši kuchári,“ povedala Nika Bernátová z reštaurácie Med malina. Ako tiež dodala, hostí nimi nenúkajú, pretože na ulici sa dosť práši. „Máme to ako dekoráciu, stará sa nám o nich jedna pani, ktorá u nás pracuje ako chyžná. Keďže mali taký úspech, určite si kuchári niečo nasadia aj budúci rok,“ dodala na záver.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.