Maruška, fialky rastú v Košiciach!
Stromy už zhodili svoje koruny krásy, teploty sa pohybujú len trochu nad nulou a mráz nám už pomaly štípe nosy.
Teplejšie už nebude a pochopiť by to mohla aj príroda. Lenže tá si aj tak robí, čo chce. Veď kto to videl, aby v polovici novembra rozkvitli jarné kvety. Táto informácia by určite potešila Marušku z rozprávky O dvanástich mesiačikoch. Ak by ju macocha opäť chcela poslať nazbierať fialky, nemusela by chodiť ďaleko. Pri zastávke Tesco Džungľa rozkvitli fialoví posli jari vo svojej plnej kráse.

(JH)
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.