Na Sigorde budú ryžovať zlato
Slovenská asociácia zlatokopov, Klub zlatokopov pri Východoslovenskom múzeu v Košiciach a Občianske združenie Permoník organizujú 17. Ročník súťaže v ryžovaní zlata. Súťaž sa uskutoční 6. augusta 2016 v peknom prostredí Slanských vrchov v areáli Opalex Sigord a Zelený breh oproti vodnej nádrži Sigord.
Súťažiaci sa môžu zaregistrovať do 11:00 hod. v rôznych súťažných kategóriách ako napríklad kanadská, alebo čínska (tradičná) panvica.
Súťaž začne o 11:00 hod. kvalifikačnými a vyraďovacími kolami v jednotlivých kategóriách. O štvrtej popoludní prebehnú finálové kolá. Ukončenie súťaže a vyhlásenie výsledkov je naplánované na 17:00 hod.
Registrácia prebieha prostredníctvom internetovej stránky alebo osobne.
(VSM)
Foto: archív VSM
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.