Na Silvestra do prírody
Posledný deň roka pred večernou oslavou môžete stráviť aj v peknej zimnej prírode. V Košiciach a okolí turistickí nadšenci už každoročne organizujú na Silvestra akcie, ktoré pretrvali desaťročia.
Tradičným je výstup na Kojšovskú hoľu. Klub turistov Víkend informuje, že zraz účastníkov a odchod autobusu je 31. decembra z parkoviska za Magistrátom mesta Košice o 7.30 hod.
Naspäť do Košíc sa autobus vracia z parkoviska v Zlatej Idke o 14.30 hod. Dvadsaťkilometrovú trasu zo Zlatej Idky a späť absolvuje každý rok do sto ľudí rôzneho veku.
Do prírody na Silvestra vyrazia aj turisti z klubu z Poproča. Vystúpia na Kobyliu horu vo Volovských vrchoch. Štartuje sa od kaplnky v Poproči o 9.30 hod.
[ad][/ad]Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.