Na východe sa strieľalo. Zátky zo šampanského lietali jedna radosť
Recesistická silvestrovská súťaž vo vystreľovaní zátok z fliaš šumivého vína sa v utorok konala v Michalovciach 20-krát. Zapojilo sa do nej 79 súťažiacich a najväčšou vzdialenosťou, do akej zátka doletela, bolo 24,95 metra.
Ako informovala Gabriela Kovtunová z organizačného odboru michalovského mestského úradu, víťazným strelcom jubilejného ročníka netradičnej súťaže sa stal Ladislav Bujdoš. Jeho zátka predstihla druhú v poradí o 2,4 metra. Spomedzi 11 zúčastnených žien bola najšikovnejšou Viktória Doričová. Zátka z jej šumivého vína dopadla do vzdialenosti 21,25 metra.
Rekordnou vzdialenosťou v 20-ročnej histórii súťaže, do akej vystrelená zátka doletela, bolo 31 metrov. Dosiahol ju Pavol Tóth v roku 2005.
Podujatie vzniklo v záhradkárskej osade Topole, kde sa konalo prvých sedem ročníkov, na Námestí osloboditeľov v Michalovciach sa realizuje od roku 2007. Podľa organizátorov ide o slovenskú raritu.
[ad][/ad]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.