Nádherné ľadové sochy už máme v Košiciach!
Návštevníci, ktorí budú mať akúkoľvek fotografiu z výstavy alebo z workshopu, budú môcť s ňou súťažiť o darčeky na sociálnych sieťach.
Sochári od deviatej rána pracujú na ľadových sochách na Hlavnej, v mestskom parku pri spievajúcej fontáne. Pri tvorbe sôch sa využije viac ako šesť ton ľadu. Teraz už môžeme v parku vidieť stáť kreslo a vyrezávaný nápis ,,#visitkosice.” Ľadu sa venovali dvaja sochári, zajtra ich bude sedem. Sochári prišli pre prácu s ľadom z Ukrajiny, Maďarska, ale aj zo Španielska.
[ad][/ad]Organizátori v tomto roku kladú dôraz na rozšírenie tradične obľúbených detských workshopov. Deťom budú k dispozícii v sobotu aj v nedeľu od 9. do 17. hodiny.
(TASR, DN)
Fotogaléria:Veronika Janušková
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.