Objavte rozkvitnuté Košice
Košičania vo všeobecnosti sú hrdí na svoje mesto. Veď kto by aj nebol, keď sú u nás v centre také skvosty ako Dóm sv. Alžbety, Urbanova veža či spievajúca fontána.
Hlavná ulica žije od rána do neskorého večera. Väčšina turistov však navštevuje hlavne historické pamiatky a domáci si prejdú Hlavnú po chodníkoch, navštevujú blízke obchody či posedia si v kaviarňach a reštauráciách.
[ad][/ad]My sme sa s fotografkou prešli cielene po parčíkoch na Hlavnej. Hoci je v nich príjemný tieň, veľa ľudí v nich nebolo. O to viac očarili kvety, ktoré tam nasadila košická Správa mestskej zelene.
Tak sa nechajte inšpirovať aj touto krásou na fotografiách, ktorá určite stojí za to, aby ste si ju pozreli aj naživo.
Foto: Veronika Janušková
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.


