Odstraňovali náletovú zeleň
Spoločnosť Villard sa špecializuje na reštaurovanie a obnovu kultúrnych pamiatok. Jeho pracovníci momentálne rekonštruujú Urbnaovu vežu.
V utorok (30. 6.) mali však aj inú úlohu.
„Dekan František Šándor nás poprosil, aby sme odstránili náletovú zeleň z košického Dómu sv. Alžbety. Využili sme pritom lešenie, ktoré máme k dispozícii pri momentálnych prácach v susedstve na veži,“ uviedol pre KOŠICE:DNES sochár Vladimír Višváder, ktorý je členom vedenia spoločnosti.
Vyrastené mladé stromčeky odstránili aj s koreňmi a zároveň aj okolie vyčistili.
Foto: Veronika Janušková
[ad][/ad]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.