Ondrej Kandráč má štyridsiatku!
Pochádza z hudobníckej rodiny je rodákom z dedinky Krásna Lúka, no už nejaký ten rok býva v Košiciach. Známy spevák, muzikant Ondrej Kandráč dnes oslavuje svoje jubileum.
Ako nám povedal Ondrej, svoje narodeniny oslávi v kruhu najbližších a bude to pre neho ten najkrajší darček. Peťovi Dudovičovi v rannej relácii KISS RÁDIA prezradil, že vek nerieši. „Už som konečne na prahu dospelosti a mohol by som začať uvažovať racionálnejšie a múdrejšie. Verím, že roky, ktoré sú predo mnou, budú plné výziev.“
Huslista od detstva
Ondrej hrá na husliach od deviatich rokov. Hral vo folklórnom súbore Lipa, Sabinovčan, účinkoval v cimbalovej hudbe Prešovčan či v súbore Šarišan.
Muzikant a spevák po ukončení Prešovskej univerzity začínal ako primáš orchestra Vojenského umeleckého súboru v Bratislave a účinkoval v súboroch Gymnik a Ekonóm. V roku 2004 sa vrátil do Košíc, nastúpil ako hudobný redaktor do Slovenského rozhlasu a zároveň založil Ľudovú hudbu Ondreja Kandráča, dnes známu ako Kandráčovci, ktorá patrí k najúspešnejším etno kapelám posledných desaťročí.
[ad][/ad]Nominácie v ankete OTO
Ondrej spoločne s kapelou sú hlavnými aktérmi zábavného televízneho programu Všetko čo mám rád. A aj vďaka tomuto programu je Kandráč nominovaný v ankete Osobnosti televíznej obrazovky (OTO) v kategórii spevák a Kandráčovci v kategórii hudobná skupina.
Zdroj: youtube
(TASR, JH)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.