Päťstovka ju vyniesla do oblakov
Šéfka oddelenia náboru zamestnancov spoločnosti Ness KDC Jarka Dermek ušila na seba adrenalínovú výzvu. Najväčší zamestnávateľ v oblasti softvérového inžinierstva v regióne v máji prijal do zamestnania nessáka s poradovým číslom 500.
Pred rokom sa zdalo byť dosiahnutie tohto počtu pracovníkov pri nedostatku odborníkov IT v Košiciach utópiou. V marci 2016 Ness KDC hlásilo 406 zamestnancov a avizovalo ďalší rast. Tento moment sa stal pre riaditeľku náboru „osudovým“. „Na firemnej večeri som nedbalo prehlásila, že ak dosiahneme v roku 2017 métu 500, vyskočím z lietadla s padákom. Moji kolegovia na tento sľub nezabudli. Keď mi od nich prišla pozvánka na tandemový zoskok, nebolo mi všetko jedno,“ vyjadrila sa Jaroslava Dermek, Talent Acqusition and Recruitment Director.
[article slug=”vyvojove-centrum-ness-kdc-dosiahlo-historicku-metu-500-zamestnancov”][/article]Tohtoročný 1. máj sa pre Jarku stal dňom D. Aké to bolo? „Spočiatku som nemala vôbec strach. Potom prišiel rešpekt pred trojkilometrovou výškou. Neuveriteľný adrenalín počas voľného pádu a obrovská úľava po hladkom pristátí sa nedá opísať,“ priblížila svoje pocity po zoskoku Jarka. „Istotu mi dodal profesionálny tandemista, ktorý ma upokojil a dodal mi odvahy.“ Sama sebe však sľúbila, že pri vyjadreniach týkajúcich sa ďalšieho rastu Ness KDC bude opatrnejšia.
Foto: archív Ness KDC
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.