Po Watsonovej v noci pobehovali kone!
Zo stredy na štvrtok ušli štyri kone z Kavečian. Vybrali sa priamo do mesta a cez Watsonovu ulicu ich sprevádzala policajná hliadka. Odchytiť sa ich podarilo až pri amfiteátri, kde pre ne prišla majiteľka.
Fotky umiestnili okoloidúci na sociálnu sieť. Viacerým napadla súvislosť s pesničkou Petra Lipu – Balada o štyroch koňoch.
Udalosť na Facebooku komentovala aj samotná majiteľka koní Michaela Karamanová: „Kone sú moje a príslušníkom policajného zboru patrí moja obrovská vďaka za to, ako sa zachovali. Napriek tomu, že zrejme s koňmi nemajú žiadne bližšie skúsenosti, pristupovali k nim pokojne, kobylu pripli na ťažné lano a kým som prišla, tak ich v dokonalom pokoji pásli na ostrovčeku pri amfiteátri. Potom mi ich pomohli odviesť do boxov, pričom jeden z príslušníkov viedol kobylu a ja jedného z malých, zvyšok cupkal za nami. Ak sme prechádzali cez cestu, tak autami sa postavili tak, aby upozornili vodičov na to, že sa na ceste deje niečo neobvyklé, kone na majáky a výstražné svetlá nijako nereagovali. Môžem im skutočne iba ďakovať a tiež aj nejakej vyššej sile za to, že sa nestalo nič závažné. Vzniknutá situácia ma veľmi mrzí a ospravedlňujem sa účastníkom premávky, ktorých kone mohli ohroziť.“
Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.