Potulky po Myslave potrvajú až do nedele
Kostol sv. Bartolomeja z 18. storočia s krásnym interiérom. Dóm smútku od slávneho architekta a hroby slávnych ľudí. Minikoncert slávneho organistu z Myslavy Františka Beera. Kde stál pivovar trikrát väčší než košický? Myslava na tajnej mape. Ako vznikol myslavský erb? Výstavka folklórnych artefaktov. Ružencový dom… To všetko sa dá vidieť a zažiť dnes, zajtra i v nedeľu v rámci potuliek mestom v mestskej časti Myslava.
Pozor! Zraz je v Myslave na konečnej MHD č. 72 (pred zdravotným strediskom). Dĺžka potulky, ktorou vás budú sprevádzať Milan Kolcun a Zoltán Balassa, je 70 min.
Podrobnejšie informácie nájdete na www.potulka.sk
(MK)
[ad][/ad]Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.