Pravý zimný víkend si Košičania užili do sýtosti
Takýto víkend obyvatelia nášho mesta dávno nezažili. Od piatkovej noci do sobotňajšieho popoludnia nasnežilo viac ako 30 centimetrov snehu. A tak za zimnými radovánkami nemuseli cestovať na hory, do sýtosti si ich užili aj v uliciach mesta. Pravda, poniektorí vypotili pri odpratávaní chodníkov a zasypaných áut litre potu. Väčšina však brala na naše pomery už nezvyčajnú zimu s úsmevom…
(RED)
Foto: fb
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.