Prázdniny v košickej zoo
ZOO Košice už po desiaty raz organizuje počas letných prázdnin pre deti základných škôl prímestský tábor.
V ôsmich turnusoch sa podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Evy Malešovej vystrieda 200 detí, pre ktoré pripravili bohatý program. „Stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch sú každoročne veľkým lákadlom. Veľkej obľube sa v tomto ročníku teší stretnutie so včelárom pri včelnici, kde sa deti učia, ako žijú včely. Zároveň môžu ochutnať aj včelie produkty. Do programu neodmysliteľne patrí hodina s knižnicou pod patronátom pracovníčok Knižnice pre mládež mesta Košice,” povedala.
[ad][/ad]Spokojnosť detí
Chlapci a dievčatá majú podľa jej slov prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov. „O spokojnosti detí svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch,“ doplnila Malešová s tým, že majú zabezpečenú i celodennú stravu.
Denný tábor sa začína vždy v pondelok, končí sa v piatok a trvá od 7.30 do 16.30 hod.
Foto: TASR(TASR, JH)
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.