Prázdniny v košickej zoo
ZOO Košice už po desiaty raz organizuje počas letných prázdnin pre deti základných škôl prímestský tábor.
V ôsmich turnusoch sa podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Evy Malešovej vystrieda 200 detí, pre ktoré pripravili bohatý program. „Stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch sú každoročne veľkým lákadlom. Veľkej obľube sa v tomto ročníku teší stretnutie so včelárom pri včelnici, kde sa deti učia, ako žijú včely. Zároveň môžu ochutnať aj včelie produkty. Do programu neodmysliteľne patrí hodina s knižnicou pod patronátom pracovníčok Knižnice pre mládež mesta Košice,” povedala.
[ad][/ad]Spokojnosť detí
Chlapci a dievčatá majú podľa jej slov prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov. „O spokojnosti detí svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch,“ doplnila Malešová s tým, že majú zabezpečenú i celodennú stravu.
Denný tábor sa začína vždy v pondelok, končí sa v piatok a trvá od 7.30 do 16.30 hod.
Foto: TASR(TASR, JH)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.