Predajne Milk Agro oblepili srdiečkami
Príbeh predavačiek, ktoré pracujú v predajniach Milk Agro v extrémnych podmienkach vyvolal vlnu reakcií medzi mnohými našimi čitateľmi. Podporiť ich a vyjadriť im solidaritu sa rozhodli aj košickí učitelia.
Včera večer symbolicky nalepili na náhodne vybrané predajne potravín Milk Agro srdiečka s nápismi na podporu boja za svoje práva. Spravili tak po tom, čo sa o prípade šikany v predajniach dozvedeli z nášho článku Predavačky od únavy odpadávali.
„Pozbieralo sa niekoľko učiteliek, ktoré poznajú podobnú šikanu na svojom pracovisku a nemali silu ozvať sa tak, ako predavačky. Vážime si ich odvahu povedať, čo sa deje. Tak, ako všetci chodíme do školy, tak aj všetci chodíme do obchodu a týka sa to aj nás,“ vysvetlila jedna z organizátoriek iniciatívy.
Odkazmi ako „Ďakujeme, že nie ste ticho!“ či „Ste príkladom pre ostatných“ chceli podporiť a poďakovať predavačkám za to, že sa nebáli verejne povedať, v akých podmienkach musia pracovať.
Foto: Petra Klepcová, Darka Šefčík
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.