Prvý zimný víkend v predvianočnom duchu
A je to tu. Zima sa síce oficiálne začne až o dva týždne, no Matka Príroda sa neriadi kalendárom. A tak viacerí z vás nelenili vyštartovať za snehom a slnkom do hôr, iní sa v predtermíne tešili z príchodu Mikuláša či zašli na vianočné trhy nielen v Košiciach. Tak či onak – dôležité v živote človeka je urobiť si radosť. Nuž a o týždeň opäť prinesieme fotografie z vášho víkendu. Pozorne sledujte facebook.com/kosicednes/ a zapojte sa aj vy do fotografickej súťaže. Vyžrebovaný autor získa dve vstupenky do Kina Úsmev.
(RED)
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.