Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
Pravdepodobne najlepší darček, ktorý môžete dať pracovitej mame na Deň matiek, je dopriať jej oddych a zaslúžené raňajky, vyrobené z lásky.
Aby sme vám a vašim ratolestiam pomohli čo najlepšie začať deň, vybrali sme si naše obľúbené recepty, ktoré sú pre mladých ľudí jednoduché na prípravu a zároveň nenáročné na suroviny.
1.Banánové palacinky
Budeme potrebovať:
- 350g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 veľmi zrelé banány
- 2 vajcia
- 1 ČL vanilkového cukru
- 250ml mlieka, maslo na vyprážanie
Postup:
- V miske si zmiešame suché suroviny dokopy. Zrelé banány roztlačíme vidličkou, potom do nich zašľaháme vajcia, vanilkový cukor a mlieko. Uprostred suchých surovín urobíme malú jamku, nasypeme do nej vlhké suroviny a rýchlo ich spolu vyšľaháme, aby sme vytvorili hladké cesto.
- Na panvici na strednom ohni zohrejeme malý kúsok masla. Pridáme 2-3 lyžice cesta a opečieme, kým sa na povrchu nezačnú objavovať malé bublinky. Palacinku preklopíme a opečieme ju z druhej strany 1 – 2 minúty. Opakujeme postup so zvyšným cestom a udržujeme palacinky teplé v nízkej rúre.
- Palacinky poukladáme na tanier a na vrch, ako ozdobu, dáme plátky banánu.
Recept na chlebové placky s vajíčkami nájdete na ďalšej strane…
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)