Ovocné muffiny s čokoládou, ktoré zvládnete za pár minút

Dnes sme si pre vás pripravili rýchly recept, v ktorom môžete efektívne a chutne zužitkovať maliny a černice z vašej záhrady. Ovocné muffiny s čokoládou sú hotové raz-dva a navyše chutia výborne.
Na 12 kusov budeme potrebovať:
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 60 g oleja
- 230 ml mlieka
- 330 g polohrubej múky (my sme použili kombináciu s hladkou múkou pre jemnejšie cesto)
- 12 g kypriaceho prášku
- 220 g malín a černíc (prípadne iného ovocia)
- čokoládu na postrúhanie
- košíčky
- formu na pečenie
Postup:
V miske si vymiešame najprv cukor a vajce, následne pridáme 230 ml horúceho mlieka. Potom pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Hmotu jemne vymiešame a vylejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Ozdobíme malinami a černicami. Postrúhame čokoládou. Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.

Na chutných muffinkách si pochutí každý jeden z nás. Sú ideálnou pochúťkou nie len k poobednému čaju či limonáde, no určite ich ocenia aj milovníci sladkých raňajok. Veríme, že sa vám dnešný recept páčil a prajeme dobrú chuť.

Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články

Mäkké a nadýchané moravské koláče sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Slivkový lekvár ukrytý v kysnutom ceste a chrumkavá maslová posýpka vytvárajú dokonale vyváženú chuť, ktorú si zamiluje každý. Tieto tradičné koláčiky sa hodia na rodinné oslavy, sviatočný stôl aj ako sladké potešenie ku káve.

Šťavnaté kuracie mäso, jemne pikantná papriková omáčka a poctivé domáce halušky – paprikáš z kuracích stehien patrí medzi klasiky, ktoré spájajú chute slovenskej a maďarskej kuchyne. Tento recept vám priblíži tradičnú verziu jedla, aké poznali už naše staré mamy, a ktoré nesklame ani dnešného labužníka.

Tento jednoduchý a poctivý recept na domácu prípravu perkôv vám ukáže, ako z pár základných surovín vytvoriť lahodné jedlo, ktoré môže byť hlavným chodom aj sladkou večerou. Vonia po masle, škorici a detstve – a chutí presne tak, ako si pamätáte od starkej.