Recept na domácu horúcu čokoládu, ktorá zahreje a osladí váš deň
V tomto článku vám prinášame recept na domácu horúcu čokoládu, ktorá vás v tieto chladné dni zahreje a zároveň vám ich poriadne osladí.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 60 g 70% čokolády;
- 8 g kakaa;
- 30 g kryštálového cukru;
- 30 ml vody;
- 400 ml plnotučného mlieka.
Vodu s kakaom a cukrom dôkladne zamiešame a privedieme do varu. Do vriacej zmesi pridáme kúsky čokolády a ohrievame na malom plameni, dokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí. Následne začneme za miešania postupne prilievať 350 ml teplého mlieka a sladký nápoj máme hotový. Vyšľahaním zvyšného teplého mlieka si môžeme pripraviť aj bohatú penu, ktorú na hotovú horúcu čokoládu nakoniec pridáme.
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.